Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 742 kJ / 3 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,46 g |
| Tuky | 123,89 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 614 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 449,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek (ohřáté mléko, droždí, lžička cukru). Vše spolu smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 20-25 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme nádivku. Umeleme mák, přidáme moučkový cukr a mléko. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme olejem. Natřeme ho náplní a srolujeme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a propícháme vidličkou.
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C cca 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZGE
Moje poznámka
Makovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZGE
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 8 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
habis před 9 minutami
Škubánky s mákem
Tereziena před 48 minutami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 52 minutami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 56 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 1 hodinou
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 1 hodinou
Dýňová polévka
spamejlik před 1 hodinou
Žampionová polévka
Blazenka před 1 hodinou
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynutý makovník,
makovník od babičky,
tvarohový makovník,
makovník z kynutého těsta,
makovník s tvarohem,
recepty-makovnik,
makovnik na plech,
makovnik bez mouky,
makovník z celého máku,
makový závin kynutý od babičky,
makovník kynutý,
dobrý makovník,
testo na makovnik,
jak se peče makovník,
tvarohový závin kynutý od babičky,
nevykynuté těsto,
kynutý makovník recept,
makovník-recept,
makovnik s kynuteho testa,
kynuté těsto na makovník
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
droždí,
mléko,
sůl,
olej,
žloutek,
mák,
cukr moučkový,
mléko
Komentáře (93)
Michalo
Nebolo to cesto riedke ? Vtedy sa zvykne rozíst. Mnozstvo múky, mlieka je vzdy len orientacný, nedá sa to presne napísat, pretoze kazdá múka je iná. Musís sa orientovat podla hustoty cesta. Cesto na závin nesmie byt riedke, nesmie tiect. Ale nech ta to neznechutí, nabudúce to bude urcite lepsie.