Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k masu výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,70 g |
| Tuky | 10,68 g |
| Vláknina | 41,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,77 g |
| Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší kostky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle najemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
Tématické fráze:
knedliky drbaky,
knedlíky bosáky,
knedlíky recepty bosáky,
knedlík bosák,
knedlík drbák,
bosáky knedlíky,
bosak knedlik,
jihočeské knedlíky,
bosaky knedlik,
jihočeské recepty,
drbáky knedlíky,
jihočeský knedlík,
bosaci,
bosaky se zelim,
recept na knedliky bosaky,
chlupaté knedlíky bosáky recept,
bosáky s rohlíky,
knedlik drbaky,
bosáky z rohlíků,
jak se vaří bosáky
Suroviny:
brambory,
rohlík,
solamyl,
sůl
Komentáře (25)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.