Kulajdička, jak ji dělala maminka
Receptů na klasickou houbovou kulajdu je spoustu, ale tu od své maminky má každý většinou nejradši. V této polévce krásně vyniká výrazná chuť hub a kopru, polévka voní po libečku a všechny chutě propojí a zjemní smetana.
Suroviny pro 3 litry
3litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 027 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,72 g |
Tuky | 56,50 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 67,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kulajdička, jak ji dělala maminka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5WO
Moje poznámka
Kulajdička, jak ji dělala maminka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5WO
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 30 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 2 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 4 hodinami
Tématické fráze:
kaki jak se jí,
výborná a chutná polévka-kulajda,
jak se jí kaki,
vaříme kulajdu,
kulajda bez smetany,
omáčka kulajda,
jak dochutit kulajdu,
maminčiny recepty kulajda,
maminka.cz,
kulajda omáčka,
kulajda bez smtany,
vaříme za maminku,
varime houbovou omacku,
kulajda výborná,
kulajda rcp,
výborná kulajda,
klasicka kulajda,
kulajda s paprikou,
maminčina kulajda,
kyselka z nalozenych hub
Suroviny:
brambory,
cibule,
smetana sladká,
smetana zakysaná,
houby čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
ocet,
kopr,
libeček
Komentáře (26)
A to koření by mi v polévce asi vadilo... (mezi zuby) 🤔
Miki: Každý recept, i "blbá" svíčková, rajská, řízky, knedle, halušky - mimochodem u nás se haluškám říká pokrmu vám známém pod názvem bramborák
Polevky u nas milujeme,takze ukladam a bodika posilam