Jednoduchá roláda pro začátečníky
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 613 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,92 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 179,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Vyšleháme celá vejce až začnou pěnit, pak přidáváme po lžících cukr do zhoustnutí. Nakonec vmícháme po lžících kakao s vanilkovým cukrem.
Krok 3: Na plech dáme pečicí papír, připravené těsto na něj vylijeme a srovnáme stěrkou, aby bylo rovnoměrně všude po celém plechu.
Krok 4: Dáme těsto péct do vyhřáté trouby a hlídáme. Těsto je velmi rychle hotové tak za 7-10 minut (podle trouby). Přepečené těsto by se lámalo.
Krok 5: Že je těsto upečené poznáme, že na dotek nelepí.
Krok 6: Vyndáme z trouby a necháme chvilku zchladnou. Stáhneme z plechu i s papírem a otočíme těstem dolů, papír máme tím pádem navrchu. Když těsto vychladne úplně, pěkně papír postupně stáhneme (jde to dobře).
Krok 7: Zatím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a kdo chce sladkou, přidá hned před šleháním cukr.
Krok 8: Na plát těsta natřeme 3/4 šlehačky a zatočíme.
Krok 9: Konce mohou být nerovné, tak je zařízneme. 1/4 zbylé šlehačky natřeme na povrch rolády.
Krok 10: Můžeme dozdobit, třeba nastrouhanou čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami. Každý může improvizovat.
Zveřejněno 20. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVr7
Moje poznámka
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVr7
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda která se povede,
jednoduché sladké rolády,
piškotová roláda pro začátečníky,
jednoducha rolada bez vajec,
jednoduchá roláda,
jednoducha sladka rolada,
piškotová roláda z celých vajec,
sladká roláda,
jak srolovat roladu,
jednoduchá roláda sladká,
roláda jednoduchá,
roláda z celých vajec,
recepty pro začátečníky,
jednoduché rolady,
rolada sladka,
lehký piškotový korpus na roladu,
těsto na sladkou roládu,
sladká roláda bez vajec,
kuřecí roláda možnosti plnění,
jednoduchá čokoládová roláda
Suroviny:
vejce,
kakao,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
Komentáře (68)
jeste jsem ji nikdy nedelala,ale tvuj receptik mi dodal odvahy
takze jahodo ja narozdil od tebe jsem moc rada za tento podrobny recept,dle tvych komentaru soudim,ze pro tebe bude stacit psat recepty pouze se surovinama bez postupu
Samozdrejme davam bodika a urcite dam vedet jak se mi to povedlo ci nepovedlo
Vím, že jsou horší věci na světě, ale to sem snad nepatří
Mončo.H., vůbec se neboj a vyzkoušej jí, já se taky spousty let bála, ale tady na Topkách jsem dostala odvahu a vyplatilo se, teď bych jí dělala každou neděli
Tak už neplakej, jsou horší věci na světě, než vysvětlit začínajícím roládu, která tu je