Worcesterská marináda
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou. Perfektně se hodí k vepřovému, nebo kuřecímu masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 337 kJ / 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,22 g |
Tuky | 42,26 g |
Vláknina | 9,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,34 g |
Sůl | 14,20 g |
Sacharidy | 39,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Worcester, olivový olej, vinný ocet, kečup, cibuli, česnek, majoránku, petrželku, pálivou papriku, sůl a cukru smícháme.
Krok 3: Do takto připravené marinády naložíme námi zvolené maso. Necháme odležet do druhého dne.
Krok 4: Na druhý den pečeme v troubě nebo grilujeme na ohni.
Zveřejněno 1. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Worcesterská marináda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG89
Moje poznámka
Worcesterská marináda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG89
Nejnovější recepty
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 2 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 16 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 35 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 57 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 1 hodinou
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
marináda,
marináda na bůček,
marináda na žebírka,
naložení žebírek,
naložení bůčku na grilování,
worcesterská omáčka,
worcesterová marináda,
recepty na grilování bucku,
marinada z worcestru,
marinada naloženi bučku,
blesk magazin,
marináda na grilovaná žebírka,
marináda na žebírka bůček,
bůček marináda,
marináda bůček,
pečeme bůček,
blesk marinády,
top recepty marinády,
marináda na žebírka top recepty,
worcester omáčka
Suroviny:
omáčka worcesterová,
olej olivový,
ocet vinný,
kečup sladký,
cibule,
česnek,
majoránka,
petrželka,
paprika sušená pálivá,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Použila jsem na pečená vepřová žebra.
Jak jsem slíbil,tak i konám.Marináda,kterou jsem použil je velmi dobrá a rád dávám bodík a pochvalu!