Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polenta s houbami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lovie

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 543 kJ /
1 564 kcal
Bílkoviny43,56 g
Tuky119,14 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 1,40 g
Sůl4,03 g
Sacharidy76,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahněte česnek spolu se spařeným, nakrájeným špenátem. Můžete použít i špenát mražený, ale není to uplně ono. Restujte za stálého míchání skoro 15minut. Krok 2: Mezitím uveďte k varu asi půl litru vody, nasypte instantní polentu a vymíchejte v hustou kaši. Krok 3: Do kaše přidejte žloutek, parmezán, špenát, tymián, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Krok 4: Hotovou polentu rozetřete rovnoměrně na plech, přikryjte folií a dejte nejlépe přes noc, minimálně na 4 hodiny, do ledičky. Krok 5: Po vychlazení ji nakrájejte na čtverečky či kolečka (nebo prostě na díly, přeneste na tence vymaštěný plech, potřete rozpuštěným vychlazeným máslem a dejte do rozpálené trouby (na 200) asi na 30 minut. Zhruba v půlce pečení posypte nastrouhaným sýrem. Krok 6: Mezitím si připravte houby: rozpalte pánev, hoďte na ni máslo a zprudka restujte velké kousky hub asi 8 minut. Krok 7: Poté osolte, opepřete, zakápněte lžící balsamikového octa a jetě opékejte zhruba 2-3 minuty. Krok 8: Upečenou, krásně zlatavou polentu vyjměte z trouby, rozdělte na talíře, navršte na ni houby a posypte nasekanou jarní cibulkou a trochou strouhaného sýra.

Zveřejněno 5. 5. 2009

Poznámka autorky lovie

Je to rychlé (když nepočítám dobu pro chlazení polenty) a zaručeně si pochutnáte:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Naozaj je to krásny a netradičný recept...samá dobrota! :yes:

To je krásný recept, to někdy vyzkouším s mangoldem a hub je v mrazáku dost;-):yes:

Ježííš to musí být výýýborné,polentu máme moc rádi tak co nejdřív vyzkouším:-*

polenta je vynikajici včera jsem koupila v tescu jdu vyrabět pochoutku.zdravim všechny.

to vyzkoušíme :-p:yes:

Polentu mám doma stále neotevřenou :-8. Tady se na ni množí recepty a já se stále nemůžu odhodlat. U tohoto receptu mám problém - nejím houby, ale manžel je miluje, takže bych mohla pro sebe vymyslet nějakou variantu. No uvidíme. V každém případě je to velmi zajímavý a neokoukaný recept, který určitě zaslouží pozornost a bodíka ;-)

Polentu máme moc rádi, recept ukládám. Ď.

Já jsem z těch co neví co je polenta :-!:-!:-!

Věro, to je krásný recept:yes: Máš bodík.;-) Už to vidím na talíři, ale místo špenátu dám můj oblíbený medvědí česnek / dokud je /:-8 a protože houby v lese ještě nejsou, tak bych to viděla na hlívu nebo taky žampiony.;-) Myslím, že polenta je tady docela opomíjená, hodně lidí ji ani nezná a při tom je to velká dobrota:-p

Tématické fráze:
polenta recept, polenta recepty, polenta, recepty polenta, recepty z polenty, recept polenta, polenta se špenátem, instantní polenta, recept na polentu, polenta instantní, recepty s polentou, špenátová kaše, jak uvařit polentu, instantní polenta recepty, co je polenta, instantní polenta recept, polenta kaše, houby se špenátem, pokrmy z polenty, polenta instantni recept

Suroviny:
máslo, česnek, špenát čerstvý, polenta instantní, sýr parmazán strouhaný, tymián, žloutek, sýr tvrdý, sůl, pepř, máslo, balsamico, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu