Opečená polenta se směsí lesních hub, slaniny a zeleniny

maris Kuchařka: maris

Ostatní 2 názory

Suroviny

200 g polenty
250 g čerstvých lesních hub
100 g anglické slaniny v celku
1 menší pórek
2 tenkostěnné papriky
2 rajská jablka
oregano
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme hustou polentu podle návodu. Rozetřeme ji na rovnou podložku,(např. plech) a dáme do chladu ztuhnout.

  2. Houby očistíme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, papriky na proužky, z rajských odstraníme semínka a také je nakrájíme
    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme houby, osolíme a podusíme je. Během jejich úpravy přidáme postupně slaninu, pórek, papriky a rajské. Krátce před koncem posypeme lístky oregana. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Ztuhlou polentu nakrájíme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a kousky polenty zprudka opečeme. Na talíři posypeme petrželkou.

Poznámka

Polentu můžeme také ogrilovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečená polenta se směsí lesních hub, slaniny a zeleniny