Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 953 kJ / 5 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,97 g |
Tuky | 305,26 g |
Vláknina | 65,68 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 101,09 g |
Sůl | 272,93 g |
Sacharidy | 576,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chleba rozlámeme, nebo rozdrtíme a vložíme do vroucího vývaru nebo voda a bujonu.
Krok 2: Přidáme bylinky, část necháme na ozdobu. Pomalu vaříme cca 20 minut.
Krok 3: Ve smetaně rozmícháme vejce a přilijeme do polévky. Dochutíme podle naší chuti.
Krok 4: Vím, že někdo tu psal, že libeček nemá rád – lze nahradit buď ještě větším množstvím petrželky, nebo přidáním majoránky ale až v závěru vaření –ta dlouhým vařením hořkne. Obměny – lze přidat houby, zeleninu.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinková žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv1R
Moje poznámka
Bylinková žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv1R
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno 16. 8. 2025 16:01:50
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 1 hodinou
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 1 hodinou
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 2 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 3 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 5 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 5 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 5 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 6 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
žebračka,
polévka žebračka,
žebračka recept,
žebrácká polévka,
recept žebračka,
chlebova polevka zebracka,
ne dlouhému vaření,
polévka žebračka recept,
recept na žebráčku,
brambory na žebrácku,
co je zebracka,
žebračka,recept,
bylinková polévka,
brambory na žebrácku,
recept na žebračka,
žebračka velká dobrá,
jidlo žebracká,
jak uvařit polévku žebračku,
chlebová polévka - žebračka,
zebracka jidlo
Suroviny:
chléb,
bujón zeleninový,
petrželka,
libeček,
kmín celý,
česnek,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (11)