Kynuté koláče s drobenkou
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost švestkové, makové, nebo tvarohové?
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 924 kJ / 8 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,00 g |
| Tuky | 474,19 g |
| Vláknina | 102,16 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 778 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 860,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto - necháme vymíchat a vykynout. Kdo nemá domácí pekárnu, zadělá těsto běžným způsobem.
Krok 2: Poté těsto rozdělíme na 30 dílů. Z každého vytvarujeme placičku a pokládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Pak placičky potřeme rozpuštěným máslem, dáme libovolnou nádivku (mák, povidla, tvaroh) a posypeme drobenkou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova.
Krok 4: Náplň tvarohová: Tvaroh, vejce, Solamyl a cukr smícháme dohromady.
Krok 5: Náplň maková: Mák svaříme v troše mléka doměkka. Mléko přiléváme opatrně - přiléváme podle hustoty. Vmícháme povidla, cukr a skořici.
Krok 6: Drobenka: Mouku, na kousky nakrájené máslo a cukr promneme a rozdrobíme.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Moje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 17 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 4 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
kynute kolace,
kynutý koláč s drobenkou,
kynute kolace s drobenkou,
kynuté koláče z domácí pekárny,
kynutý tvarohový koláč s drobenkou,
domácí koláče,
domácí koláče kynuté recept,
domácí kynuté koláče,
kynuté koláče z pekárny,
kynuté koláčky s drobenkou,
kynutý koláč z domácí pekárny,
kynutá buchta s drobenkou,
koláče s drobenkou,
kolacky s drobenkou,
kynutý koláč z pekárny,
kynutý makový koláč s drobenkou,
koláče,
kynuté koláče s tvarohem a drobenkou,
domácí koláče s drobenkou,
kynute domácí tvarohové koláče
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
šťáva citronová,
sůl,
žloutek,
mléko,
máslo,
povidla švestková,
tvaroh,
vejce,
solamyl,
cukr moučkový,
mák mletý,
mléko,
cukr,
povidla švestková,
skořice,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (40)
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9i když - abych to trochu zamotala, někdo dává tuk až po prvním vykynutí...pak "zahňahňá" povolený tuk a nechá vykynout znovu...
a pak je solo kategorie kynutého, které ale nenecháváme kynout předem, zpracovává se hned a kyne až v troubě...to ale není tento případ
Dávám bodík a přidávám fotku, jestli nevadí
Část jsem dělala s makovou náplní a zbytek jen tak na plechu jako buchtu s mákem a švestkama. Zkoušela jsem plno receptů, ale tenhle je bezkonkurenční! Těsto je nadýchané, dobře se s ním dělá a mastit máslem se vůbec nemusí. Doma to voní nádherně. Jen nevím, jestli vůbec něco zůstane pro návštěvy, protože odolávám velmi těžko