Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 970 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,04 g |
Tuky | 28,22 g |
Vláknina | 16,41 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 80,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby necháme odležet nejméně dvě hodiny.
Krok 2: Do zapékací misky nalijeme horký vývar, ve kterém jsme rozpustili lžíci másla, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, čerstvou petrželku a kolečka cibule z břišních dutin. Cibuli nahradíme plátky másla, ryby poskládáme do pekáčku a obložíme pokrájenými bramborami, potřenými česnekem. Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Krok 3: Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Krok 3: Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.
Zveřejněno 12. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEOz
Moje poznámka
Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEOz
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 37 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 56 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečený pstruh,
pstruh na petrželi,
pstruh recept,
pstruh teplota pečení,
pečený pstruh s bylinkami,
teplota peceni ryby,
pstruh recepty,
zeleninová omacka,
pečení pstruha teplota,
pstruh s citronovou omáčkou,
pstruh na zelenině,
teplota pečení pstruh,
pstruh smazeny,
pstruh smazeny s bylinkami,
pstruh pečený v troubě s omáčkou,
vývar pstruh,
pstruh se zeleninou,
pečený pstruh - top receipt,
pečený pstruh v troubě se zeleninou,
pstruh se zeleninou v troubě
Suroviny:
pstruh,
mrkev,
petrželka kořenová,
cibule,
vývar,
máslo,
žloutek,
šťáva citronová,
česnek,
sůl bylinková,
pepř bílý,
petrželka zelená,
brambory
Komentáře (17)
krásný,chuťově vyvážený a ingrediencemi nepřeplácaný recept
bravo
nádhera