Chili con Carne III.
Oblíbená směs dušeného mletého masa, fazolí a rajčatové omáčky, to je chilli con carne. Vydatný a sytý pokrm s ostrou chutí, který pochází z Mexika a voní bylinkami a kořením. Nejlépe plnou chuť omáčky doplní dušená rýže či čerstvý chléb.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 396 kJ / 812 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,88 g |
Tuky | 37,27 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 14,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci, ve vroucí vodě, povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme a vývar i slité maso ponecháme stranou.
Krok 2: Ve stejném hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí.
Krok 3: Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje.
Krok 4: Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní můžeme dle chuti přidat sterilovanou kukuřici a lžičku kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.
Zveřejněno 14. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Moje poznámka
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 7 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 2 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 5 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 5 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 6 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 7 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 9 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 9 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 11 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
chili cor con carne,
chilli con carne,
chilli con carne original,
chili con carne,
chili cor con carne recept,
chilli con carne recept,
chiliconcarne,
chili,
chili con carne recept,
chili concarne,
chili recept,
recept na chilli con carne,
recept chilli con carne,
chilli cor carne,
čiliconcarne,
chilli con carne s kukuřicí,
recept na chili,
recept chili con carne,
cili con carne,
chilli con con carne recept
Suroviny:
maso hovězí mleté,
olej olivový,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá zelená,
sůl,
pepř,
skořice mletá,
kmín drcený,
koření oregáno sušené,
rajče sterilované,
bujón hovězí,
fazole červené ve slaném nálevu,
kukuřice sterilovaná,
kakao
Komentáře (13)
Rovnou na pánev na olej a cibuli, rozšťouchat šťouchadlem na brambory na jemno, tak se to dělá u profíků. Pokud to nepustí dost šťávy, můžete dolít vývarem, trochu. Tady se ztracená chuť co se rozplyne ve vývaru musí dohnat Masoxem.
S veškerým kořením nadšeně souhlasím, i tou skořicí a kakaem, to je přímo Texassko-Mexický originál, ostatní ingredience (kukuřice také).
Mexiko chilli con carne navzdory názvu nezná.
Protože žiju kde žiju, protože Mexiko a kuchyni mám rád a protože o tom dost vím, dovolil jsem si přidat ne zrovna pochvalný komentář.