„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka nás zasytí. Můžeme si k ní vzít chléb nebo jiné pečivo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 060 kJ / 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,51 g |
Tuky | 3,35 g |
Vláknina | 56,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 148,72 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LqG
Moje poznámka
„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LqG
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 39 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 22 hodinami
Tématické fráze:
fazolová polévka,
fazolova polivka,
fazolová polévka od babičky,
domácí fazolová polévka,
fazolová polévka recept,
fazolová,
polivka fazolova,
fazolová blbča,
luxusní fazolová polévka,
poctiva fazolova polevka,
polévka fazolová,
polevka z fazoli z plechovky,
fazolová polévka z plechovky,
staré recepty,
staré sádlo,
staré sádlo,
fazolova polevka z fazoli z konzervy,
recept na fazolovou polívku,
fazolová polívka z konzervy,
fazolová polévka pro děti
Suroviny:
fazole bílé,
maso uzené,
cibule,
mrkev,
bazalka čerstvá,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
bujón zeleninový,
ocet,
majoránka,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (80)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
ten název hantecem mi tam nesedí, neb tu krásnou fazulovou polívku odsouvá mimo jako blču, anebo mohl být celý recept v hantecu..
Ale to není podstatné. Fazulovou polívku dělávám hooodně často pro celou rodinu i na pobytu na horách (kolem 20ti strávníků) a mívá opravdový úspěch.
Recept je velice zajímavý, zejmna s tou bazalkou.
Proti nadýmání mám vyřešeno tím, že namočenou fazulu vařím jen 5 minut. Potom vodu sleju a vařím znovu. Tím je nadýmání vyřešeno. Používám několik velikostí i barevností fazule.
Na talíři to i pěkně kreslí a působí na oči.
Nejak mi nesedí to pečení cibule, já ji osmažuji.
Majoránku a rozetřený česnek dávám na závěr a jen 2-5 minut povařím.
Je u nás zvykem dávat do polévky noky (Hrubá mouka, vajíčko, podravka nebo kuchárek kvůli barevnosti, podle chuti sůl)
Když dám do téměř uvařených fazolí ty nočky (malou užičkou, kolem 2-3 cm) vyplavou jako hotové a zároveň polévku lehce zahustí, tudíž nemusí se dávat mouka.
,,TOŠ TAK,,
kostička:
casino: a váš komentář také, už nedává smysl
Dietetik by Vám dal asi kopanec do pr---e!
No, vás patrně někdo kopl do hlavy, že...
250g bílých fazolí,domácí pol. nudle, suš.houby, papriková klobása
mletá paprika, kousek pálivé papričky dle chuti,cibule, česnek dle chuti.Namočené fazole uvaříme s namočenými houbami do měkka.Zahustíme cibulovou jíškou do které jsme zpěnili mletou pap
riku. Zavaříme dle vlastního vkusu domácí pol.nudle.Nakonec přidáme klobásu a česnek popř. majoránku a sůl. Je to recept od babičky z Moldávie.
Zdravím do daleké Kanady - obrať se s tím dotazem na majitele stránek:
e-mail: info@toprecepty.cz