Měkoučký celozrnný chléb
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 279 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,26 g |
| Tuky | 30,16 g |
| Vláknina | 24,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 359,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Moje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný chléb recept,
celozrnny chleb,
celozrný chléb recept,
recept na celozrnný chléb,
recept celozrnny chleb,
chlebové koření,
celozrný chleba,
celozrnný chléb z domácí pekárny,
celozrný chléb,
celozrnný chléb domácí pekárna,
celozrnný chleba recept,
koření do chleba,
recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic,
celozrnný chléb bez kvasnic,
chleba z čerstvých kvasnic,
celozrnný chléb v domácí pekárně,
chlebové koření recept,
recepty na celozrnný chleba,
recept celozrny chleb,
recept na celozrný chleba
Suroviny:
voda,
olej,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
koření chlebové,
sůl,
cukr,
kvasnice
Komentáře (46)
Jaka je hustota testa? Pekarnu nemam, pouzivam KitchenAid a pecu na plechu. Dekuji za odpoved!
Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...
Ak by ti chlieb vytvoril "uši", teda ostal po upečení prepadnutý, môže to byť z viacerých dôvodov :
1. veľa vody ( z cesta pri miesení musíš mať 1 alebo 2 gule, nesmie byť roztečené)
2. Príliš veľa droždia, preto cesto prekysne, ja dávam na každý chlieb 1/3 kocky droždia, teda cca 14 g. Úplne to stačí.
3. Otvorila si pekáreň po poslednom miesení. Pekáreň možno otvoriť kedykoľvek do posledného kysnutia. Akonáhle začne cesto poslednýkrát kysnúť, pekáreň sa nesmie otvárať.
Držím prsty, časom sa naučíš, tým si prejde každý, nedaj sa odradiť
Hello