Měkoučký celozrnný chléb
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 279 kJ / 1 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,26 g |
Tuky | 30,16 g |
Vláknina | 24,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 359,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Moje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Nejnovější recepty
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 17 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 12 minutami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 2 hodinami
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 2 hodinami
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 3 hodinami
"Americký" moučník
Marcela0123 před 8 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 8 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 15 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný chléb recept,
celozrnny chleb,
celozrný chléb recept,
recept na celozrnný chléb,
recept celozrnny chleb,
chlebové koření,
celozrný chleba,
celozrnný chléb z domácí pekárny,
celozrný chléb,
celozrnný chléb domácí pekárna,
celozrnný chleba recept,
koření do chleba,
recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic,
celozrnný chléb bez kvasnic,
chleba z čerstvých kvasnic,
celozrnný chléb v domácí pekárně,
chlebové koření recept,
recepty na celozrnný chleba,
recept celozrny chleb,
recept na celozrný chleba
Suroviny:
voda,
olej,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
koření chlebové,
sůl,
cukr,
kvasnice
Komentáře (42)
Jaka je hustota testa? Pekarnu nemam, pouzivam KitchenAid a pecu na plechu. Dekuji za odpoved!
Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...
Ak by ti chlieb vytvoril "uši", teda ostal po upečení prepadnutý, môže to byť z viacerých dôvodov :
1. veľa vody ( z cesta pri miesení musíš mať 1 alebo 2 gule, nesmie byť roztečené)
2. Príliš veľa droždia, preto cesto prekysne, ja dávam na každý chlieb 1/3 kocky droždia, teda cca 14 g. Úplne to stačí.
3. Otvorila si pekáreň po poslednom miesení. Pekáreň možno otvoriť kedykoľvek do posledného kysnutia. Akonáhle začne cesto poslednýkrát kysnúť, pekáreň sa nesmie otvárať.
Držím prsty, časom sa naučíš, tým si prejde každý, nedaj sa odradiť
Hello