Suroviny
Porce: 10 -12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 217 kJ / 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,33 g |
| Tuky | 0,73 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 150,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat.
Krok 2: Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání zahříváme a želatinu rozpustíme, odstavíme a necháme trošku zchladnout.
Krok 3: Teplota nesmí přesáhnout 60°C, stačí ale podstatně nižší.
Krok 4: Džus a džus s rozpuštěnou želatinou smícháme dohromady, podle chuti přidáme a rozšleháme skořicový cukr a možno i mírně dosladit cukrem.
Krok 5: Měkké hrušky si nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a zamícháme ho džusu.
Krok 6: Vložíme do chladničky, občas promícháme a jak vidíme, že nám už hmota začíná želírovat a mírně tuhnout, tak ji použijeme.
Krok 7: Chlebíčkovou formu zhruba o rozměrech 30 x 11 cm si vyložíme alobalem nebo fólií, alobal můžeme malinko přetřít olejem a na dno dáme část tuhnoucí směsi. Rozložíme perníkové pláty, zase směs, pláty - prostě vrstvíme.
Krok 8: Formu překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky, nejraději do druhého dne.
Krok 9: Vyklopíme a krajíme na silnější řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškové želé s perníkem - nepečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnZR
Moje poznámka
Hruškové želé s perníkem - nepečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnZR
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí hruškový džus,
hruškové řezy,
hrušky recepty,
perníkové pláty,
jak krájet rezy na kostičky stejné,
perníkový čaj,
hruškovy recepty.cz,
hruškové recepty,
nepecene hruskove rezy,
hruškový řezy s želé,
nepečený hruškový dort,
hruškový džus,
hruškový džus recept,
perníkové medové pláty,
hrušky v želé,
nepečené dobroty,
nepečené moučníky,
měkké hrusky,
domácí hruškové želé,
jak ochutit želé
Suroviny:
džus hruškový,
hruška,
želatina prášková,
šťáva citronová,
cukr skořice,
cukr moučkový,
pláty medové
Komentáře (13)
zizala: Já už vůbec nevím, kde jsem to kupovala