Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 421 kJ /
579 kcal
Bílkoviny21,83 g
Tuky11,10 g
Vláknina16,47 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 765 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy93,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme. Krok 2: Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka "tataráčku", přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku. Krok 3: Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu(kdo nechce,nedá), nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat. Krok 4: Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Koupila jsem v Kauflandu "tataráček", že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V3j

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V3j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Knedlíčky vypadají moc dobře:-p:-p:yes:+9

:-))Děkuji za komentáře a bodíky:-K
Špagetko-původně jsem to chtěla také zamíchat s mletým masem,ale udělala jsem změnu a dalo se to;-):-))

Aničko, nejsi sama, kdo se tímto "skvělým tataráčkem" napálil. Udělala jsem z toho něco jako karbanátky. Ale přišlas na bezva nápad :yes::yes:

Aničko, člověk míní a některé věci mění, ale tady si zaměnila dobře a všechno se dá využít a většinou ku prospěchu, jak vidíš sama-bezva a tak vznikají dobré věci. Máš 5.bod:yes:

Tématické fráze:
veprovy vyvar, přesolené mleté maso, přesolené karbanátky, vepřový vývar recept, omáčky z vepřového presolene jak upravit, jak upravit přesolené jídlo, jak na přesolené karbanátky, jak využít vepřový vývar, jak na přesolené mleté maso, tataraček z kauflandu, dobrý vepřový vývar, tataráček ve střívku, vepřový vývar s krupicovym knedliky, jak upravit přesolené na jídlo, pravý veprovyvývar, pravý vepřový vývar, jak zužitkovat vepřový vývar, jak použít vepřový vývar, veprovy jazyk po asijsku, přesoléný vývar recept

Suroviny:
maso vepřové, kosti vepřové, cibule, česnek, pepř, bobkový list, mrkev, masox hovězí, libeček, celer, buřtík tataráčku, cibule, vejce, rýže, strouhanka, bylinky zelené, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]