Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Suroviny

Na vývar:
odřezky z vepřového masa
vepřové kosti
1 cibule
4 stroužky česneku
10 kuliček pepře
1 bobkový list
1 větší mrkev
1 kostka Masoxu
pár snítek libečku
pár snítek celeru
Na knedlíčky:
1 ks tataráčku - viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150g)
1 malá cibule
1 celé vejce
3 PL uvařené rýže
3 PL strouhanky
nasekané zelené bylinky
polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme.

  2. Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka "tataráčku", přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku.

  3. Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu(kdo nechce,nedá), nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat.

  4. Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.

Poznámka od kuchařky

Koupila jsem v Kauflandu "tataráček", že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)

Komentáře k receptu Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Tématické fráze: veprovy vyvar přesolené mleté maso přesolené karbanátky vepřový vývar recept omáčky z vepřového presolene jak upravit jak upravit přesolené jídlo jak na přesolené karbanátky jak využít vepřový vývar jak na přesolené mleté maso tataraček z kauflandu dobrý vepřový vývar tataráček ve střívku vepřový vývar s krupicovym knedliky jak upravit přesolené na jídlo pravý veprovyvývar pravý vepřový vývar jak zužitkovat vepřový vývar jak použít vepřový vývar veprovy jazyk po asijsku přesoléný vývar recept