Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 601 kJ / 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,61 g |
| Tuky | 23,50 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 15,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet.
Krok 2: Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme.
Krok 3: Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit.
Krok 4: Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby.
Krok 5: Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 minut - dle typu brambor.
Krok 6: Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory.
Krok 7: Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem ;-).
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Moje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 17 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 5 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 6 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
lín obecný recepty,
rybí filety recepty,
recepty na rybí filety,
rybi filety v troube,
filé v parním hrnci,
rybí filé v parním hrnci,
rybí filety,
recepty parní hrnec,
rybí recepty lín,
recepty pro parní hrnec,
parní hrnec recepty,
rybí filety na kmíně,
rybí filet na bylinkách,
recept na rybi filety,
rybí filety s perinkou,
rybí recepty,
recepty z parního hrnce,
filet rybí,
recepty rybí filety na masle,
filefy recepty
Suroviny:
filet z ryb,
sůl,
petrželka,
šalvěj,
šťáva citronová,
smetana zakysaná,
sýr,
česnek,
rajče cherry,
máslo,
brambory rané,
libeček čerstvý,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
Děkuju všem za milé komentáře