Vepřové závitky s cibulovou náplní
Vepřové závitky plněné dozlatova osmaženou cibulkou jsou jednoduchým, a přesto výjimečně chutným jídlem. Při pečení se maso krásně provoní náplní a zůstane šťavnaté. Skvělá volba pro víkend i sváteční stůl.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 247 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,37 g |
Tuky | 12,11 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 70,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.
Krok 2: Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.
Krok 3: Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm ze všech stran opečeme dohněda.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl).
Krok 6: Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Moje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 3 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 4 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 5 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 8 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 8 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřove zavitky,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek,
vepřové závitky recept,
závitky,
vepřove závitky recepty,
vepřové závitky plněné cibulí,
závitek,
závitky s cibulí,
vepřový závitek s cibulí,
závitky z vepřové krkovice,
závitky z krkovičky,
recepty rumunské kuchyně,
vepřové zavitek,
závitky z vepřového masa,
nejlepsi veprove zavitky,
speciality z veprove krkovice,
recept na vepřové závitky,
veprovezavitky,
recepty na vepřové závitky recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina anglická,
krkovice uzená,
česnek,
strouhanka,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
pažitka,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (48)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc nám chutnalo. 😀
musí se tam dávat
Petro a Dano, přehlédla jsem vaše milé komentáře, zpětně za ně děkuji.
Přidal jsem pár fotek
Ivetko, nevšimla jsem si, promiň...Mám radost, že jsi vyzkoušela a napsala komentář. Děkuju za bod...