Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který připraví šťavnaté a lahodné maso bez větší námahy. Stačí do něj vložit všechny suroviny a nechat přístroj pracovat. Příprava je sice zdlouhavější, ale výsledek je plný chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min doba přípravy dle trvání programu pomalého hrnce

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, doba přípravy dle trvání programu pomalého hrnce)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 558 kJ /
850 kcal
Bílkoviny103,74 g
Tuky26,48 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy44,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pomalého hrnce dáme rajčatový protlak. Přidáme oloupanou a velmi jemně nasekanou cibuli, 200 ml vody a mírně osolíme. Zamícháme. Krok 2: Přidáme očištěnou a na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Krok 3: Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Přidáme do hrnce na zeleninový základ. Krok 4: Pomalý hrnec zapneme na 2. stupeň. Doba trvání programu by měla být zhruba 4 hodiny. Krok 5: Asi 30 až 40 minut před předpokládaným koncem přípravy přidáme 150 ml horké vody a zahustíme 20 g hladké mouky rozmíchané ve 100 ml vody. Krok 6: Šťávu promícháme a necháme dále vařit. Krok 7: Chvíli před vypnutím programu pomalého hrnce zjemníme šťávu smetanou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 13. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEj9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEj9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Denisa1723: Děkuji za zprávu. :-K

Cca 2mesice zpět uvařeno. Pomalý hrnec nemám, děláno tedy v papiňáku a výsledek výborný. Pozmenila jsem postup, ale jinak suroviny jsem použila stejné. Protlak tomu dal výjimečnou chuť. Jinak už vepřové na mrkvi dělat nebudu. Zítra dělám zas tak snad se povede stejně jako poprvé. Děláno s bramborovou kaší a můžeme se potom utlouct :-DDěkuji

aknel20: Děkuji za pochvalu, jsem opravdu moc ráda, že chutnalo:-K

Dnes jsem zkoušela.Moc dobré :yes: i když jsem smetanu vynechala.:-p +10 bodů bude asi málo :-)

Děkuji všem za milé komentáře:-K

Tak to jsou opravdu šťavnaté fotky, musí to být moc dobré. PH nemám, ale zkusím i tak. :-p:yes:+

Krásně barevné fotky, oku lahodící. Jen nemám pomalý hrnec, ale myslím si, že bych si s tímto receptem poradila i bez něj:yes:

Další prima recept pro PH, myslím, že by šlo pro obměnu použít i mražený hrášek cca půl hodinky před koncem pomalení.:yes:

hm moc pekny receptik...skoda ze nemam pomaly hrnec,ale bodik je zaslouzeny :-K

no to je luxuuuuus:yes:

:-K:-K+Pěkné Maruško. Zjistila jsem, že bez PH už nemůžu být:-D:-D

Ještě jednou všem děkuji:-K ale chci taky reagovat na Irenku.

Irrena: :-O, určitě si mě s někým pleteš, tuším s kým....:-D Tohle je totiž můj úplně první rcp pro PH. Mám ho totiž jen týden.:-)):-*

Merylas tvé recepty pro PH se mi vždy líbí, brzo vyzkouším:yes:

Taky nemám PH, škoda, vypadá to super:yes:

PH nemám, líbí se mi to ;-):-p

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, vepřový guláš s mrkví, maso v mrkvi z pomalého hrnci, vepřový guláš s protlakem, recepty z vepřového masa, vepřové maso v mrkvi, vepřové na mrkvi, vepřové s mrkví, veprove maso v ph, maso v mrkvi v pomalém hrnci, vepřové v mrkvi, vepřové maso na mrkvi, vepřové v mrkvi v pomalém hrnci, kuřecí maso s protlakem, kuřecí maso s protlakem, maso s mrkvi, vepřové s rajským protlakem, vepřové na mrkvi v ph, kuřecí maso s protlakem, vepřové s mrkví v pomalém hrnci

Suroviny:
plec vepřová, cibule, protlak rajčatový, mrkev, bobkový list, skořice, sůl, pepř drcený, mouka hladká, smetana na vaření, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu