Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,12 g |
Tuky | 433,73 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 7,25 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Moje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 15 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Fitulka před 7 minutami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 1 hodinou
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 2 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 2 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 10 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 10 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 12 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 14 hodinami
Tématické fráze:
brioška,
brioška recept,
slané briošky,
brioše,
briošky slané,
briošky,
plněné briošky,
brioška z francie,
briošky recept,
francouzke briošky recept,
ruské briošky,
briozka,
sladké briošky,
francouzké briošky plněné,
francouzské pečivo,
francouzke briošky,
francouzké briošky plněné recept,
recept na slane briosky,
brioška slaná,
francouske briosky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
droždí suché,
máslo,
voda
Komentáře (12)
Proč se to nedá kupoval v této době?