Savarin - věnec plněný ovocem
Savarin - věnec plněný ovocem je elegantní a lahodný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento nadýchaný kynutý dort ve tvaru věnce je naplněný čerstvým ovocem a zalitý lehkým sirupem, který mu dodává neodolatelnou šťavnatost.
Suroviny pro 1 kus
10-12 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 944 kJ / 3 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,96 g |
Tuky | 109,00 g |
Vláknina | 22,48 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 776 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 399,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odměřeného množství mléka trochu odlijeme, přidáme 2 špetky cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: V míse utřeme změklé máslo s cukrem a postupně po jednom zašlehaváme celá vejce (vše zhruba o stejné teplotě).
Krok 3: K máslovému základu přidáme kvásek, zbytek mléka, mouku smíchanou se špetkou soli a těsto dobře vymícháme. Těsto bude řidší.
Krok 4: Vylijeme ho a rozetřeme do hladké věncové formy vymazané olejem a necháme kynout.
Krok 5: Po vykynutí formu vložíme do středně vyhřáté trouby a při 170 °C upečeme. Délka pečení je zhruba 30 minut.
Krok 6: V době pečení připravíme sirup na napuštění. Svaříme vodu s cukrem, vaříme tak dlouho, až se dělá pěna - větší bubliny jinak řečeno hrubší perličky. Odstavíme a přidáme rum.
Krok 7: Věnec po upečení vyklopíme na větší talíř a ještě na horký nanášíme štětcem nebo silikonovou mašlovačkou cukrový sirup s rumem. Pokud trochu steče na talíř, tak se zase vsákne do moučníku spodem.
Krok 8: Po vsáknutí ještě povrch věnce přetřeme rozvarem - džem rozvaříme do hladké hmoty s troškou vody.
Krok 9: Věnec necháme vychladnout a pak střed naplníme ovocem.
Zveřejněno 13. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savarin - věnec plněný ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qA10
Moje poznámka
Savarin - věnec plněný ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qA10
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 5 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 7 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 6 minutami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 26 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 27 minutami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 28 minutami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 3 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 4 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 5 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 5 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 5 hodinami
Tématické fráze:
moučník savarin,
plněný věnec,
plněný velikonoční věnec,
pečený věnec plněný,
plněný kynutý věnec ve formě,
velikonoční pečený věnec plněný,
velikonoční věnec plněný,
silikonová forma věnec,
plněný jarní věnec,
plněný věnec z kynutého těsta,
pečený plněný věnec,
forma na pečení věnec,
pletený velikonoční košíček kynutý,
savarin pečení,
plněný věnec recept,
savarin dort,
plněný kynutý věnec,
velikonoční plněný věnec,
velikonoční pečení plneny věnec,
kynutý plněný věnec
Suroviny:
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
olej,
voda,
cukr krupice,
rum,
džem meruňkový,
voda,
jahody čerstvé,
meduňka
Komentáře (29)
Maruško, jako vždy recept i fotky skvělé
Betyna: Já spíš děkuji za upozornění
AniCiz: Mám tuto formu, byla to taková výhodná koupě.
http://www.centrumobchodu.cz/Kuchyn-a-domaci-potre...