Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 512 kJ / 1 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,60 g |
| Tuky | 53,74 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,25 g |
| Sacharidy | 35,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lacne hovadzie maso - predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu (vela) a oprazime niekolko minut.
Krok 2: Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym" na vrch poukladame krajce starsieho chleba natreteho horcicou.
Krok 3: Dame dusit, na nizkom plameni (najlepsie sa robi v liatinovom hrnci) a dusime, sem tam pomiesame, sem tam prilejeme, pivo alebo vodu.
Krok 4: Dusime 2, 3, 4 hodiny - zalezi aku podosvu mate.
Krok 5: Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat, chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky, zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.
Zveřejněno 19. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z Flámska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X5L
Moje poznámka
Guláš z Flámska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X5L
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 14 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 21 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 31 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 49 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
carbonade,
carbonade flamande,
hovězí carbonade,
carbonade recept,
hovězí maso carbonade flamande recept,
vlaamse stoverij,
carbonade flamande,recept,
vlámské zhovězí carbonade na tmavém na pivu,
guláš z vlámska,
carbonade flamande.cz,
recept na carbonade,
recept na stoverij,
kvalita brambor terka,
hovězí cardbonade,
horčica v gulaši,
irské stau recept,
tmavé pivo do guláše
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
pivo černé,
hořčice,
chléb,
bobkový list,
tymián,
sůl,
pepř,
máslo,
voda,
cibule,
mrkev,
brambory
Komentáře (15)
Napr.: 1kg hovadzie maso lacne predne
správne je: 1 kg lacného predného hovädzieho mäsa
2 cibula nasekaná
správne je: 2 nakrájané cibule
2 flase pivo tmavé
2 fľaše tmavého piva
atď.
Kvalita receptu závisí aj od jeho spôsobu a formy, akými je napísaná.