Slepice v pikantní omáčce
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte slova chvály od spokojených strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 820 kJ / 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,26 g |
Tuky | 21,71 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 45,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DEA
Moje poznámka
Slepice v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DEA
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 22 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Pavluska75 před 1 minutou
Smažený květák
Pavluska75 před 2 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 45 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Tématické fráze:
slepice recepty,
slepice recept,
omáčka ze slepice,
slepice v cervene omacce,
recepty ze slepice,
co uvařit k nedělnímu obědu,
pikantní slepice na paprice,
omáčky recepty,
slepice na červené omáčce,
slepice na pepři,
recepty slepice,
omáčky ze slepice,
červená slepice,
slepice omáčka,
papriková máčka,
slepice s pikantní omáčkou,
slepice v omacce,
recepty na slepici,
recept slepice,
slepice
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
smetana,
mouka,
kapie,
kapary,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (46)
Slepice byla tedy pěkný macek
Na uzenou papriku se zeptej, jestli máš možnost, někde na trhu u stánku s kořením. Je to mletá sladká paprika, s uzenou vůní.
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...
Mmch. - krásnej talíř
tejaja: Terezko, máš pravdu, dřív se slepice vařily daleko víc než dnes, kuře bývalo sváteční nedělní jídlo, dnes je zcela běžné a slepice se z jídelních lístků skoro vytratily
varilamyskakasicku: jak zmiňuji, dělala jsem ji v Pomalém hrnci, měla jsem ji přes noc na Low. Jinak bych ji dala asi do papiňáku, ale neumí odhadnout na jak dlouho, ale asi tak 3/4 hodiny...
Měla bych to napravit...