Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 949 kJ /
705 kcal
Bílkoviny52,34 g
Tuky34,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,07 g
Sacharidy44,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí masa. Krok 2: Poté odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Krok 3: Pak odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nařežeme je na 1,5-2cm silné plátky. Krok 4: Do plátků plíček opatrně vetřeme Aztécké koření a necháme chviličku zaležet. Krok 5: Mezitím si z níže uvedených surovin umícháme polotuhé těstíčko a v něm plíčky obalíme. Krok 6: Vložíme na pánvici do rozehřátého oleje a opékáme z obou stran do zlatavé barvy. Osmažené podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem. Krok 7: Z uvařených plíček si vybereme jen ty širší a hezké části, ze kterých půjdou udělat úhlednější plátky. Zbytek plíček pokrájíme nadrobno a z vývaru, zeleniny a smetany uděláme "plíčky na smetaně".

Zveřejněno 3. 9. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Minulý víkend jsme byli v Ostravě a já jsem si opět přivezla naše oblíbená plíčky, které u nás nejsou k dostání. Vždycky, když je připravuji, tak stihnu polovinu sníst, tak jsem si řekla, když jsou tak dobré na holo:-), že bych mohla vyzkoušet něco jiného, než jen na smetaně. V trojobalu by možná byly úhlednější, ale tahle verze, která mě napadla, opravdu nebyla špatná. Manžel, kdyby mě neviděl jídlo připravovat, tak by nepoznal, z čeho ta dobrota je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8pR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8pR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem za komentáře a body moc děkuji:-K:-Ka zároveň se omlouvám za opožděnou reakci na vaše dotazy:-)Ze soboty na něděli nám zloději na zakázku ukradli optický kabel a celé sídliště až do teď bylo bez připojení k internetu:-((:no:
VAŘILAMYŠKA-Ivi plíčky vařím v papiňáku 30minut a pak nechám uzavřené dojít.Vařím je v 9l.V menším by se určitě ucpal ventil,když vařením nabydou a to by byla hezká mela:-//V obyčejném hrnci od doby varu bych doporučila asi tak po 3/4hodině kousek ukrojit a zkusit,jestli jsou měkké.Uvařené,nakrájené a obalené jsem smažila z každé strany zhruba 3minutky,tak aby byla hezky zlatavá barva sýra.
ŽÍŽALA-Jaruš děkuji za odpověď pro neregistrovanou PAVLU:-)Ano plíčky jsou plíce;-)
REBI-:-Dmrkla jsem se na pánvičku,máš dobrý postřeh:yes:opravdu ten kousek vypadá jako rybka:-))

Pavla: Plíčky jsou plíce.

Taky znám plíčky jen na smetaně, už dávno jsem je nejedla, doma to všichni odmítají a pro sebe to vařit nebudu:-/. Ovšem Tvůj nápad si zaslouží bod :yes:

Plíčka znám pouze na smetaně a strašně dlouho jsem jich nejedla. Zajímavý recept, dobrý nápad:-);-):yes:+

já plíčka nedělala..ani nepamatuju kdy naposledy:-8:-O
musí to být piplačka, ale výsledek, dle fotek, stojí jistě za tu námahu:-K
mám na to chuťana:-p;-):-D, posílám ti boďana:-D:yes:
P.S. ten obrázek,kde je pánev..tak ten kousek vlevo,to vypadá jak kapřík:-D:yes:

A co to je "plíčka"? Která část prasátka to je? :-8

Bomba,dobrý:yes::-O

:-p Jejka Aničko, já jsem plíčky dělala naposledy někdy v r. 1986?Dělala jsem je jako naši svíčkovou s kořenovou zeleninou a na smetaně?Ale teď Ti nevím, myslím, že jsem je dělala v tlakáči, ale jen vím, že to bylo dost nebezpečné:-O, že se "nafoukly" a hrozil průšvih, tak se jen chci optat, jak je dělaš dlouho, jako smažené a jak by se dělala dlouho jen tak vařit??Já je vůbec nevídám??Poraď mi, jinak moc prima receptík, máš hezké nápady, takové domácí a fajn:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
plíčka, z čeho jsou plíčky, jak dlouho vařit plíce, plíčka na smetaně, co jsou plíčky, plátky v bylinkovém těstíčku, jak udelat jatra na panvice, kachní plíčky, vepřová plicka, recepty s aztéckým kořením, vepřové plíce recept, pličky na smetaně, vepřové kotlety v bylinkovém těstíčku, plíčky recept, sýrovo-bylinkové těstíčko, jak dlouho varit plicka, pličky minutka, plíčky, plíce smaženky, bylinkové těstíčku

Suroviny:
plíce vepřové, masox, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, libeček, celer, koření aztécký poklad, sůl, olej, vejce, sýr tvrdý, mléko, mouka hladká, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu