Makrela pečená na mramorové desce
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak samotná.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 127 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,50 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmrazené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.
Krok 2: Makrelu na břiše rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme filety, které posypeme grilovacím kořením. Můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.
Krok 3: Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc odležet.
Krok 4: V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
Krok 5: Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme filety makrel kůží dolů. Na každý filet ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu. Hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Moje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 26 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 50 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 54 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Darina před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 3 hodinami
Tématické fráze:
mramorova deska na gril,
mramorová deska na grilování,
mramorová deska,
pečená makrela na grilu,
naložení makrel,
naložení makrely,
jak naložit makrely na gril,
naložení makrel na grilování,
jak naložit makrelu,
grilovací mramorová deska,
mramorové desky na grilování,
mramorový gril,
grilování makrel,
jak nejlépe naložit makrely na grilování,
mramorové desky na gril,
gril s mramorovou deskou,
makrela,
mramorové desky,
mramorove grily,
makrela na ohni
Suroviny:
makrela,
koření grilovací,
máslo,
olej
Komentáře (18)
Ale chutě jsou různé
Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?
Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí
Díky
v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka