Makrela pečená na mramorové desce
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak samotná.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 127 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,50 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmrazené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.
Krok 2: Makrelu na břiše rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme filety, které posypeme grilovacím kořením. Můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.
Krok 3: Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc odležet.
Krok 4: V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
Krok 5: Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme filety makrel kůží dolů. Na každý filet ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu. Hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Moje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Nejnovější recepty
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 15 minutami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 6 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 2 hodinami
Vanilkové vafle
Merylas před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 3 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 4 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 5 hodinami
Tématické fráze:
mramorova deska na gril,
mramorová deska na grilování,
mramorová deska,
pečená makrela na grilu,
naložení makrel,
naložení makrely,
jak naložit makrely na gril,
naložení makrel na grilování,
jak naložit makrelu,
grilovací mramorová deska,
mramorové desky na grilování,
mramorový gril,
grilování makrel,
jak nejlépe naložit makrely na grilování,
mramorové desky na gril,
gril s mramorovou deskou,
makrela,
mramorové desky,
mramorove grily,
makrela na ohni
Suroviny:
makrela,
koření grilovací,
máslo,
olej
Komentáře (18)
Ale chutě jsou různé
Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?
Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí
Díky
v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka