Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 473 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,24 g |
Tuky | 36,11 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 335 mg |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 40,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso", ale pak solíme méně) a opečeme na oleji dohněda.
Krok 2: Fajitas koření a jemnou, prosátou strouhanku rozmícháme v deci vody a přilijeme k opečenému masu. Necháme dusit na snížené teplotě.
Krok 3: V misce smícháme rajský protlak, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou zelenou papriku, sušený česnek a cibuli, mletou papriku, chilli, cukr, ocet a případně dosolíme. Směs prošleháme a přidáme k masu. Na mírné teplotě necháme probublávat, často mícháme a občas podlijeme malým množstvím horké vody. Dusíme doměkka a poté zvýšíme teplotu a necháme odpařit veškerou přebytečnou tekutinu. Přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. Můžeme doladit dle vlastní chuti.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Tortilly zakryjeme druhým talířem nebo miskou a všechny najednou vložíme do mikrovlnné trouby na jednu minutu, aby se daly dobře tvarovat. Na každou tortillu dáme vrchovatou lžíci masovo-fazolové směsi, zatočíme do kornoutků nebo do balíčků a naskládáme do zapékací misky. Povrch posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v rozpálené troubě, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme horké, s čerstvou zeleninou a mističkou vychlazené zakysané smetany.
Zveřejněno 6. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKJN
Moje poznámka
Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKJN
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 4 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 11 minutami
Café latte
nadihacek před 33 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 54 minutami
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 1 hodinou
Rajská polévka III
Hanulka@ před 2 hodinami
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
zapekane tortily,
zapecene tortily s mletym masem,
zapekana tortila,
tortilla s hovezim,
hovězí fajitas,
hovězí tortila,
tortila s hovězím masem,
tortila napln,
zapecene tortilly s mletým masem,
tortila s hovězím,
náplň do tortily s mletým masem,
hovězí maso s fazolemi recept,
tortilla s hovězím masem,
zapecene plnene tortily,
výroba tortily,
plněné tortily fazolemi,
hovězí v tortile,
tortily plněné fazolemi,
hovězí s fazolemi,
jídla z tortilly
Suroviny:
tortilla,
maso hovězí,
fazole červené sterilované,
koření fajitas,
strouhanka,
voda,
pepř,
sůl,
olej,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika čerstvá zelená,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek sušený,
chilli paprika čerstvá,
cukr,
ocet,
sýr chedar,
smetana zakysaná
Komentáře (20)
já do toho snad půjdu