Pita chleby
Pita chleby jsou základem mnoha rychlých jídel. Placky stačí ohřát nebo opéct, naplnit a máme večeři během chvilky. Skvělou alternativou k těm kupovaným jsou domácí pita chleby, připravené bez konzervantů a jiné chemie.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 487 kJ / 2 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 368,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy se solí a moukou vlijeme vodu s droždím, přidáme olej a vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Krok 3: Zakryjeme proti osychání a necháme vykynout (cca 45 minut). Pokud máme sušené droždí, nemusíme dělat kvásek, ale vmícháme droždí do mouky.
Krok 4: S přípravou těsta nám může pomoci domácí pekárna nebo robot.
Krok 5: Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu necháme nakynout. Potom každý rozválíme na placku 5–7 mm silnou.
Krok 6: Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do horké trouby (220 °C).
Krok 7: Pak na ně rychle přesuneme placky a upečeme v troubě. Placky se nafouknou. Pečeme krátce, aby se nevysušily.
Krok 8: Ihned po vytažení z trouby je zabalíme do utěrky, aby kůrka zůstala měkká a placky neokoraly.
Krok 9: Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce.
Krok 10: Plníme podle chuti. Kapsu prořízneme a naplníme, nebo náplň do teplé placky zabalíme.
Zveřejněno 28. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita chleby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08yN
Moje poznámka
Pita chleby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08yN
Nejnovější recepty
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 1 hodinou
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 2 hodinami
Patizonové placičky s rajčatovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 37 minutami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 43 minutami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 3 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 15 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 16 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 16 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 17 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 18 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 19 hodinami
Tématické fráze:
pita,
pita recept,
domácí pita chléb,
turecký chléb,
recept na pitu,
domácí pita chleba,
pita placky,
turecky chleb recept,
recept pita,
recepty s pita chlebem,
domácí pita,
domácí pita chléb recept,
jak se dělá pita chléb,
turecký chleba,
recept na turecký chleba,
pita chleba rychle,
pitta chleba,
pita placky recept,
placky recept pita,
recept na turecký chléb
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
olej,
mouka,
šunka,
sýr,
salát,
rukola,
dresink,
rajče,
sýr cottage
Komentáře (48)
jak silná má být vyválená placka
Měli jsme včera k obědu, plněnou maskem (s originál kořením souvlaki), zeleninou a tzatziky