Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 397 kJ / 1 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,79 g |
Tuky | 4,31 g |
Vláknina | 35,95 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 47,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat.
Krok 3: 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké.
Krok 4: Teď jsou dvě možnosti:
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Moje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 3 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 3 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 3 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 3 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 5 hodinami
Tématické fráze:
srnčí ragů,
srnci ragu recept,
srnčí ragů recepty,
recepty srnčí ragů,
recept srnci ragů,
srnčí čína,
jak zpracovat srnčí maso,
recepty ze srnky,
srncí ragů-recept,
srnci recepty,
srnčí,
recept na srnčí ragu,
recept na pravý srnčí guláš,
ragu ze srnce,
srnka recepty,
myslivecké ragú,
čína ze srnčího,
srnčí maso recepty - ragů,
jak zpracovat srnku,
srnčí maso recepty
Suroviny:
maso srnčí,
mrkev,
celer,
koření divočina,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
olej,
víno červené,
protlak rajčatový,
marmeláda šípková,
fazole červené sterilované
Komentáře (31)
Diskuse RESTART
podle Vás sofistikovaná srna ?