Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,27 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 720,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme (neloupeme, ani neodkrajujeme kořen ) a vaříme ve vodě asi 2–3 hodiny do změknutí. Délka vaření závisí na velikosti řepy.
Krok 2: Mezitím z vody, octa, soli a cukru (nebo umělého sladidla) svaříme nálev a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Uvařenou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.
Krok 4: Řepu naplníme do čistých sklenic a zalijeme zchladlým nálevem. Do každé sklenice ještě přidáme 5 zrnek fenyklu a kousek oloupaného křenu.
Krok 5: Hrdlo každé sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme je čistými víčky. Sterilujeme asi 20 minut na 85–90 °C.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Moje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 6 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 7 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 7 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa zavařování,
červená řepa recepty,
červena repa,
zavařování červené řepy,
červená řepa recepty zavařování,
zavařování červené řepy recept,
jak naložit červenou řepu,
zavařování řepy,
jak dlouho varit cervenou repu,
recepty z červené řepy,
zavařování červená řepa,
zavarujeme cervenou repu,
recept na zavařování červené řepy,
červená řepa zavařování recept,
červená řepa recept,
červená řepa a zavařování,
červená řepa zavařování recepty,
zavařování červené řepy v troubě,
recepty na zavařování červené řepy,
jak uvařit červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
fenykl,
křen
Komentáře (20)
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že