Pikantní bůčková pomazánka
Máte chuť na opravdu lahodnou a pikantní masovou pomazánku? Vyzkoušejte tento recept na pomazánku z pečeného bůčku. Je to sice kalorická nálož, ale ta božská chuť za to rozhodně stojí. Nejvíce si ji vychutnáte s čerstvým chlebem či topinkou a oroseným pivem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 047 kJ / 3 596 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,56 g |
| Tuky | 297,48 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 623 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 50,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme a necháme předehřát na 200 °C.
Krok 2: Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nahrubo, česnek posekáme.
Krok 3: Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, podlijeme 1/4 l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva.
Krok 4: Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu.
Krok 5: Poté maso vyjmeme z pekáče, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo (ne na kaši) rozmixujeme.
Krok 6: Nakonec vmícháme sádlo z pekáče.
Krok 7: Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu, spolu se sklenicí vychlazeného piva.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůčková pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOoJ
Moje poznámka
Pikantní bůčková pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOoJ
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 36 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 43 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 52 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
bůčková pomazánka,
bučkova pomazánka recept,
domaci buckova pomazanka,
domácí bůčková pomazánka recept,
výborná bučková pomazánka,
recepty buckova pomazanka,
recept bůčková pomazánka,
bůčková pomazánka na topinky,
bůčková pomazánka recepty,
recept na buckovou pomazanku,
pomazánka na topinky z bůčku,
pomazánky bučkova,
domaci bučkova paštika,
pomazánka bůčková,
co bude dnes k veceri buckova pomazanka,
bůčková paštika recept,
pikantní pomazánka,
bučkova paštika recepty,
bůčková pochoutka,
pikantní papriková pomazánka
Suroviny:
bůček,
beraní pálivé rohy,
beraní rohy sterilované,
pomazánka papriková,
cibule,
česnek,
pivo černé,
kmín celý,
sůl
Komentáře (47)
pikantní jídélka máme rádi