Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové kuřátko na česneku, cibuli a rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 podle velikosti kuřete

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 959 kJ /
1 185 kcal
Bílkoviny44,95 g
Tuky4,12 g
Vláknina110,60 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy228,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si omyjeme, z křídel uřízneme ty slabé konce (rádi se připékají), a vysušíme. Celé kuře prosolíme, prsa a stehna si rukou oddělíme od kůže a do prostorů, které nám vzniknou nacpeme oloupané stroužky česneku s polovinou cibule na půl kolečka. Krok 2: Do břicha dáme tu druhou polovinu cibule, dáme do pekáčku, posypeme rozmarýnem a do celého pekáčku i na kuře naskládáme kousky rozřezaného másla, přikryjeme a dáme péct do horké trouby. Krok 3: Po 35 minutách pekáč vyndáme, kuře přelijeme výpekem z másla a celé posypeme 2 cibulemi, které si nakrájíme na měsíčky a opět přikryté pečeme dál 20 minut a po této době odklopíme pekáč a kuře necháme dopéct ještě 15-20 minut a máme hotovo.

Zveřejněno 31. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Trošku mě inspiroval recept od Jamieho Olivera, ale hodně jsem si ho upravila, takže je to ve výsledku úplně jiný recept a hlavně ho vyzkoušejte, stojí za to!

Česnek jsem neloupala, ale s loupaným to bude rozhodně lepší, tak jsem to přepsala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR7M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR7M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuji za pěkné komentáře k receptu:yes:

Bibinko, krásné fotky, které mluví za vše. Kuřátko mám moc ráda a ty si zasloužíš bodík, jak za foto tak i za racept:yes:

Lákavé :-p;-):yes:+19

vybusna: velmi děkuji a moc si toho vážím:yes:

foto je prekrasne:yes:

Anna Kocikova::yes:Aničko, přesně tak:yes: a my tady máme kuřata rádi a jak se říká kuře 100x jinak:yes:;-)

ajeje:A jé je:-Oajeje má zase problém;-)Dá se určitě vařit i z jiných druhů masa:-)ale to drůbeží nám zatím peněženky tak nevětrá;-):-))

A zase kuře a zase kuře, zase kuře,co na tome je.Vy nemít ty kuřata,co že vaříte

Nechci se opakovat;-)ale fotky k tomuto moc fajnovému receptu:-p+18:yes:jsou krásné:-KJako to jídlo samotné:yes:

Bibinko, nádhera! :-O:yes: Že já sem lezu s prázdným břuchem. . . :-( +

:-pvše už bylo napsáno:yes::yes:+1

Bibinko, to vypadá tááák krásně. A brambůrky máš jeden jako druhý. V jednoduchosti je krása. Úžasně chutné fotečky. :yes::yes:+

Bez komentáře....:-p:-p:-p:yes::yes:

Bibi,vyzerá to super:-p:yes:Jednoduché,ale takáto kombinácia nemôže byť iná,než výborná:-*

To vypadá opravdu nádherně :-p. Určitě to bude veliká bašta :-8:yes:

líbezné foto, kuřátko vymazlené:-8:-8:-8 rébi..běda ti:-!:-! nemělas sem chodit:-(:-D:-D:-D:-D:yes:

zizala: aha, tak jsi to asi opravila, tož díky:yes:

Kuře s česnekem je pěkná kombinace :-p, akorát bych dala jenom polovinu másla - kuře taky pustí tuk :-8, ale nic to nemění na tom, že to je dobrota :yes: +:yes:

Bibinka: Nebylo, byl tam překlep ;-)

maiva: Maivi, vždyť ono je máslové:-S

maris:jj Maris, jak píše Žížala mám ten česnek pod kůží a neoloupaný-možná ho příště oloupu, bude to asi lepší. Já jsem ho původně chtěla dát mimo a na samý konec jsem si to rozmyslela.;-)

maris: Bibi to tak píše, že se neoloupané stroužky nacpou pod kůži... já peču kuře s neoloupanými stroužky, ale dávám je mimo kuře. Dovnitř kuřete bych taky raději dala oloupané ;-) Aby se mohlo po upečení rovnou konzumovat a nemusel se vypitvávat a vymačkávat česnek :-)

Pěkný recept:-p+:yes: a snad i chybička se vloudila - nemá být náhodou "máslové";-)

Bibinka: díky:-), já jsem to asi špatně pochopila, myslela jsem, že česnek je zastrkaný pod kůží. V tom případě bych ho asi oloupala;-):-)

maris: Maris, dá se to jíst, ale to víš slupka je slupka, tak jsem česnek vycůcla;-) a slupku vyhodila, na talíři je jen pro ozdobu. Při dobré vůli by se i snědl:-)

Pečený česnek mám ráda, ale upečený vymačkám.. Tady, když je zastrkaný pod kůží, se jí i se šlupkama ?

Určitě dobrota:-*:yes:

Tématické fráze:
rozmarýn, kuřecí stehna jinak, maslove kuřatko, kuře na rozmarínu, kuřátko na rozmarínu, kureci stehna se pripekaji, kuře na másle s cibulí a s česnekem, rozmarýn s česnekem a cibulí, baby kuřátka recept na másle, křídla na rozmarínu, kuřátko na rozmarýnu, cibule rozmarýn recepty, máslové měsíčky, celé kuřátko recept, kuře na česneku a cibuli, rozmarýn - recepty, kure maslo rozmaryn

Suroviny:
kuře, cibule, česnek, máslo, rozmarýn, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu