Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 250 kJ / 2 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,38 g |
Tuky | 53,39 g |
Vláknina | 27,95 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 408,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YKn
Moje poznámka
Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YKn
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselé muffinky
Natkaaa před 9 minutami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 46 minutami
Jadel ve slanině
majka.k před 51 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 1 hodinou
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 4 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 4 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 5 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
slunečnicovy chleb,
slunečnicový domácí chléb z pekárny,
recept na celozrnný tmavý chleba,
slunečnicový chléb recept,
domácí slunečnicový chléb,
slunečnicový chléb z domácí pekárny,
domácí slunečnicový chléb v troubě,
slunečnicovy chleba z pekarny,
slunecnicovy chleb z pekarny,
recept na slunečnicový chleba,
slunečnicový chleba recept,
tmavý chleba z domácí pekárny recepty,
slunečnicový domácí chléb,
tmavý chléb z domácí pekárny,
domaci slunecnicovy chleba,
chleb z podmasli,
chleb s podmaslim,
recepty na domácí tmavý chléb,
chleba s podmáslím,
slunečnicový domácí chleba
Suroviny:
voda,
podmáslí,
olej,
semínka slunečnicová,
sůl,
cukr,
mouka žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (91)
Těsto děláno v domácí pekárně a pak pečeno v klasické troubě.
Platí, že na 500 g mouky se dává 10-14 g čerstvého droždí. To si zapamatuješ snadno
Navrchu jsem ho moc nařízla, příště se polepším
tak..pomachrovala jsem
pečení ZDAR
Mimochodem, jako peřinku jsem si na jeden krajíček položila domácí jahodový džemík, no mana nebeská
Po 3hodinách: Druhý chlebík upečený,přidávám foto
Ale Ivi, holt to je mňam no
přesně tak..pečka uhněte, vykyne a pak šup do trouby..u cathleeniných receptů postupuju na chlup stejně, držím se receptu a neustoupím ani o píď
děkuji
i když v mém podání nabral chlebík poněkud rustikální podoby
Jo
No, je to mnohem víc celozrnné, než trojhránky - ty jsou spíše do rohlíků. Jestli to chceš vyzkoušet, zadělej z poloviční dávky a udělej dalamánky. Uvidíš, jestli zachutnají a vrhneš se pak na chleba
jenom dotaz..a nebij mě
rebeka:
Chtěla jsem hodně tmavý chlebík, proto ty celozrnné mouky. Ale těsto kyne moc dobře, chleba je lehounký a protože je hodně celozrnný, zasytí.
tento rcp si ukládám, až dokoupím, co třeba, upeču