Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 250 kJ / 2 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,38 g |
Tuky | 53,39 g |
Vláknina | 27,95 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 408,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YKn
Moje poznámka
Tmavý slunečnicový chléb s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YKn
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 7 minutami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
Frana74 před 54 minutami
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 3 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 4 hodinami
Tématické fráze:
slunečnicovy chleb,
slunečnicový domácí chléb z pekárny,
recept na celozrnný tmavý chleba,
slunečnicový chléb recept,
domácí slunečnicový chléb,
slunečnicový chléb z domácí pekárny,
domácí slunečnicový chléb v troubě,
slunečnicovy chleba z pekarny,
slunecnicovy chleb z pekarny,
recept na slunečnicový chleba,
slunečnicový chleba recept,
tmavý chleba z domácí pekárny recepty,
slunečnicový domácí chléb,
tmavý chléb z domácí pekárny,
domaci slunecnicovy chleba,
chleb z podmasli,
chleb s podmaslim,
recepty na domácí tmavý chléb,
chleba s podmáslím,
slunečnicový domácí chleba
Suroviny:
voda,
podmáslí,
olej,
semínka slunečnicová,
sůl,
cukr,
mouka žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (77)
Těsto děláno v domácí pekárně a pak pečeno v klasické troubě.
Platí, že na 500 g mouky se dává 10-14 g čerstvého droždí. To si zapamatuješ snadno
Navrchu jsem ho moc nařízla, příště se polepším
tak..pomachrovala jsem
pečení ZDAR
Mimochodem, jako peřinku jsem si na jeden krajíček položila domácí jahodový džemík, no mana nebeská
Po 3hodinách: Druhý chlebík upečený,přidávám foto
Ale Ivi, holt to je mňam no
přesně tak..pečka uhněte, vykyne a pak šup do trouby..u cathleeniných receptů postupuju na chlup stejně, držím se receptu a neustoupím ani o píď
děkuji
i když v mém podání nabral chlebík poněkud rustikální podoby
Jo
No, je to mnohem víc celozrnné, než trojhránky - ty jsou spíše do rohlíků. Jestli to chceš vyzkoušet, zadělej z poloviční dávky a udělej dalamánky. Uvidíš, jestli zachutnají a vrhneš se pak na chleba
jenom dotaz..a nebij mě
rebeka:
Chtěla jsem hodně tmavý chlebík, proto ty celozrnné mouky. Ale těsto kyne moc dobře, chleba je lehounký a protože je hodně celozrnný, zasytí.
tento rcp si ukládám, až dokoupím, co třeba, upeču