Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,76 g |
| Tuky | 216,30 g |
| Vláknina | 58,70 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,60 g |
| Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na hranolčeky.
Krok 2: 1 strúčik cesnaku si odložime a ostatné spolu s cibulou nasekáme nadrobno.
Krok 3: Na rozohriatom oleji vyškvaríme hranolčeky slaniny, pridáme cibulu s cesnakom a orestujeme. Všetko zasypeme hladkou múkou a premiešame.
Krok 4: Do kastrola vlejeme štavu z fazulovej plechovky + par lyžic vody a suché bylinky, vymiešame voňavú zaoprážku. Dosypem mletú papriku a premiešame.
Krok 5: Prilejeme pasírované paradajky a vsetko zmiešame do hladka. No a nakoniec aj fazulu z plechovky.
Krok 6: Ak to máme priliš husté, tak dolejeme viac paradajkovej štavy, alebo vody. Domiešame kečup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.
Krok 7: Odstavime a prelisujeme cesnak. Niekedy su pasirované paradajky kyslejšie a vtedy dosypeme štipku cukru.
Krok 8: Ako prílohu možeme uvarit úplně obyčajné zemiaky, nebo podáváme s chrumkavou bagetou.
Zveřejněno 27. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Moje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 1 hodinou
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 3 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 3 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 4 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 4 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 5 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bílé fazole po bretaňsku,
fazole na husto,
bretoňské fazole,
fazole v konzervě,
recepty fazole z konzervy,
fazole z konzervy,
fazole nahusto,
recepty fazole na husto,
fazole recepty,
fazole z konzervy recept,
recept fazole z konzervy,
fazole recept,
fazole z konzervy recepty,
fazole v konzervě recept,
recept na fazole z konzervy,
brataňské fazole,
jak dlouho vařit fazole,
fazole po bretoňsku,
bretaňská omáčka,
cim nahradit majoranku
Suroviny:
fazole červené,
slanina oravská,
olej,
cibule červená,
česnek,
mouka hladká,
tymián sušený,
rozmarýn,
nať petrželová,
majoránka,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
bobkový list,
pasírované rajčata,
kečup pikantní,
cukr
Komentáře (33)
Posílám bodíka.
K receptu nejsou žádné komentáře.