Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.
Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min.
Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme.
Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.
Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Moje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 6 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 30 minutami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 1 hodinou
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 1 hodinou
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 3 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 6 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 6 hodinami
Tématické fráze:
jednoduché recepty,
sedmihradské zelí,
kološvárské zelí recept,
zelí,
jednoduchý oběd,
jak se vaří zelí,
jak se vaří rýže,
recept sedmihradské zelí,
recepty zakysané zelí,
jak se vaří kapusta,
jednoduché obědy,
sedmihradské maso,
jednoduchy recept,
recept na sedmihradské zelí,
sedmihradský zelí,
jednoduché recepty z masa,
recepty jednoduché,
sedmihradske,
kym čim zeli,
oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny:
maso vepřové mleté,
zelí kysané,
klobása uzená,
cibule,
česnek,
pepř,
paprika sušená sladká,
rýže,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (40)
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!
po několika dobře míněných radách, dohadech, či se Koložvár dělá s mletým či na "kostkovaným"
napřed si chlapi při pohledu do talíře a zjištění, že v zelí je mmj i rýže, vyměňovali významné pohledy a padaly i poznámky typu: mamka není nejmladší a měla hodně služeb po sobě
a resumé
nevím tedy, jestli to má takto chutnat a vypadat, ale my jsme si fakt pošmákli
příště vyzkouším i druhou variantu s "kostkovaným"
Magduška, díky
Letos přemýšlím o návštěvě maďarského Napkoru,až tam bude soutěž v domácí zabíjačce, již po 10.
Už tu budu muset končit,než mne někdo zprdne,že se vykecávám pod receptem.
Pro dnešek dobrou noc.
Klasická je prekladaná koložvárska = sedmihradská kapusta, recept hore. Má rôzne variantyy. Zvyknú sa aj kapustné, teda zelné listy plniť a zapekať s kyslou kapustou. Mám tu podobný recept v rímskom hrnci...
Za moju špecializovanosť môžu gény...