Větrníky karamelové
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.
Suroviny pro 45 kusů
45kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 399 kJ / 2 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
Tuky | 101,21 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 380,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
Moje poznámka
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s karamelovým krémem a malinami
Přidáno před 3 hodinami
Květákový mozeček na topinky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z brambor a květáku
Přidáno před 3 hodinami
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový máslový koláč
martiline před 22 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 53 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 2 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 3 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 4 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 7 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 7 hodinami
Tématické fráze:
větrníky,
karamelová poleva na větrníky,
větrníky recept,
domácí větrníky,
karamelové větrníky,
větrník recept,
recept na větrníky,
větrníky s karamelovou polevou,
poleva na větrníky,
karamelové vetrniky z odpalovaneho testa,
větrníky z odpalovaného těsta,
náplň do vetrniků,
karamelová poleva na větrníky recept,
karamelová poleva na větrníky video,
recept na karamelove větrníky,
vetrniky karamelove,
recept na domaci vetrniky,
karamelová náplň do větrníků,
větrníky z odpalovaného těsta video,
pravý krém do větrníku
Suroviny:
mléko,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr moučkový,
tuk
Komentáře (95)
Karamelová šlehačka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Po vypnutí troby, nechat 7 minut v horké trobě, až pak vyndat. Ať se podruhé zdaří!
SilviaD: Jsem vyucena cukrářka takže vím jak se krémy do větrníků dělají
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3579
Veterniky robim vacsie a vyjde mi ich 25 kusov .
S cistym svedomim davam Helke bod.
2.typ:peču od začátku na 180'C do zhnědnutí, troubu otvírám až po těch 20min.
Poprvé se mi stalo, že na těch 220'C naskočily, navrchu zhnědly, ale vnitřek nebyl dopečený. Tak ať se daří, protože jsou výborné a stojí to za námahu!
Tu mam fotku ako vyzera ta karamelova slahacka..robi krasne spice, vobec netecie
http://www.toprecepty.sk/recept/1180-karamelove-ve...
nastříkala jsem je na plech moc vysoké - dvakrát jsem zatočila dokola. Podle mě stačí kroužek a plcnout doprostřed.
měla jsem je pak uvnitř syrové. V troubě byly strašně vysoké a jak se vyndaly ven tak zťaply. Ještě mě zarazilo, že těsto bylo strašně tuhé.
Druhá chyba: do karamelové šlehačky jsem nedala ztužovač - myslela jsem, že 40% šlehačka stačí. Ale nedala se našlehat.
Tak snad příště to vyjde.
Ale jestli má autor - nebo někdo jiný nějaké rady, budu vděčná.
Som presvedčená, že tento tvoj recept stojí zato odskúšať. A ja som za neho veľmi vďačná.
Myslím si, že právě ověřené a výborně popsané klasické recepty (ať už slané či sladké) jsou velkou předností těchto stránek.
A ještě něco k námitce bodování bez vyzkoušení: Zde se scházejí lidi se zájmem o vaření. Většinou si podle ingrediencí dovedou představit, jak to asi chutná. Jindy bodem odmění nápad, něco, co třeba neznali a určitě vyzkouší. Tyhle "neošizené" větrníky, které se dřívě běžně prodávaly, dnes abys pohledal. Pravá šlehačka se nahrazuje rostlinnou, do těsta se dává 100 % tuk, místo mléka voda, někdo dává tvaroh, jiný na polevu čokoládu atd. Každý si může vařit co chce, já jen přidala recept na klasiku.
Pre mňa nemá význam siahať po receptoch neznámych autorov, ktorí prihadzajú recepty neodskúšané, prípadne opisované z rôznych webov, časopisov alebo kníh, často s chybami.
Doteraz som tiež poznala len odpaľované cesto s vodou, takže tento ma zaujal a láka vyskúšať.