Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quinoa s brokolicí a uzeným tofu

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 481 kJ /
832 kcal
Bílkoviny49,41 g
Tuky17,65 g
Vláknina35,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy101,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Krok 2: V hlubším hrnci rozpálíme olej, přisypeme quinou a krátce ji orestujeme. Krok 3: Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut doměkka. Krok 4: Poté ještě necháme přikryté pět minut dojít. Krok 5: Uzené tofu pokrájíme na kostičky a spolu se slunečnicovými semínky orestujeme na trošce oleje. Krok 6: Doprostřed talíře dáme kopeček uvařené quinoy, obložíme růžičkami brokolice a posypeme směsí tofu a slunečnicových semínek.

Zveřejněno 12. 12. 2011

Poznámka autorky petram

Quinoa neboli merlík čínský patří mezi pseudoobilniny. V porovnání s běžnými oblininami obsahuje mnohem více cenných bílkovin a naopak neobsahuje lepek. Vaří se v jedenapůnásobku vody, při vaření značně nabyde. Po uvaření má lehce oříškovou chuť a vůni. Dnes je již běžně k dostání v prodejnách se zdravou výživou a v DM drogerii.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRDz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRDz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jejda toto mi také uniklo, hm, ukládám :-p:-p:yes::yes:

Vzhledem a trochu i chutí quinoa opravdu připomíná kuskus. Na rozdíl od něho je ale bezlepková a nutričně mnohem hodnotnější. Kuskus je vlastně "jen" druh těstoviny.

Vypadá to krásně. Nebude to něco jako kuskus?

Už jsem moc o "Quinoze" slyšel a přečetl si o tomto peruánském bezlepkovém zázraku s vekým noožstvím vytamínu "C", akorát nevím, kde ji koupit,(po tvé informaci snad opravdu tam bude) abych to mohl vyzkoušet , ochutnat a dopřesnit si názor. Ale podle toho co o ni píší jiní mohu z jistotou i když jsem to nevyzkoušel ti dát +bodík 2

Tématické fráze:
quinoa vaření, recepty z quinoy, quinoa- kde koupit, merlík čínský, tofu s brokolicí, guinoy, quinoa kde koupit, quinoa těstoviny, quinoa, quinoa recept, kde koupit tofu, kde koupit quinoa, kuskus s uzenym tofu, vaření quinoa, těstoviny s brokolicí a tofu, recepty z guinoy, guinoa s brokolicí, quinoa recepty, co je guinoy, těstoviny s tofu a brokolicí

Suroviny:
quinoa, brokolice, tofu uzené, vývar zeleninový, sůl, olej, semínka slunečnicová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu