Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 052 kJ / 5 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,10 g |
Tuky | 179,00 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 898,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek.
Krok 2: Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté znovu nakynout.
Krok 3: Z těsta tvarujeme bochánky velikosti menších koblih, které upečeme na pomaštěném plechu.
Krok 4: Upečené bochánky spaříme v míse horkým mlékem, bohatě sypeme mletým mákem nebo strouhaným perníkem a lijeme rozpuštěným máslem s několika lžícemi syrobu. Pokud nesníte peciválky všechny najednou, nechte je v teple (například v troubě na nejnižší teplotu) zaležet, pak jsou ještě lepší.
Krok 5: Staročeský syrob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Z vývaru necháme na mírném ohni pozvolna odpařovat vodu až zbude černá hmota hustá jako med.
Zveřejněno 12. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošské peciválky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z832
Moje poznámka
Podkrkonošské peciválky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z832
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 5 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 6 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 9 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 9 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 9 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 10 hodinami
Tématické fráze:
sirob z cukrové řepy,
peciválky s mákem,
peciválky s mákem recept,
sirop z cukrové řepy,
sirob,
recept na řepánky maminčiny recepty,
cukrova repa recepty,
sirob recept,
výroba sirobu,
staročeské peciválky,
jak se vari sirob,
cukrová řepa sirob,
vaření sirobu,
výroba sirobu z cukrové řepy,
peciválky plněné mákem,
cukrova řepa sirop,
sirop,
jak uvařit sirob,
recept na sirob,
sirob z řepy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
kvasnice,
mléko,
sůl,
mléko,
mák mletý,
máslo,
med
Komentáře (14)
www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1011076