Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červený králík s kapií a žampiony na smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 292 kJ /
309 kcal
Bílkoviny9,72 g
Tuky2,25 g
Vláknina17,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka si naporcujeme, cibule si nakrájíme nadrobno a dáme jí osmahnout na sádle do růžova, dáme králičí porce a necháme je celé zprudka osmahnout, osolíme, opepříme, dáme rozmačkaný česnek, nasypeme mletou papriku, necháme jí chvilku zpěnit a hned maso zalijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Zatím si nakrájíme kapii na menší proužky a přidáme do omáčky, po chvíli ještě žampiony, které přecedíme a dusíme dál. Krok 3: Nakonec dochutíme, do smetany si rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky a tím jí zahustíme, necháme ještě 1O-15 minut válet na menším plameni a mícháme..

Zveřejněno 8. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Moc jsme si pochutnali a králíka už jsme neměli pár let, tak se ani nedivím, že nám tak šmakoval.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMrG

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMrG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko,moc povedené jídlo a ta šťávička vypadá báječně:-p+8:yes:

velmi vydařený micák:yes::yes: nebo mycák:-O:-?:-D
vím, že samice je s měkkým..:-8:-D

Králíček k nakousnutí.;-):-p:-)

maris:no jasně, ale těžko to člověk sám sobě přiznává, ale co už...já říkám, že v těch letech na to mám právo:-D

Bibinka:;-):-)):-)), to já se klidně přiznám, že se mnou ta paní, co si říká skleroza, chce kamarádit;-(:-D:-D

maris:;-) Maris, já ti dám skleroza ehm,ehm...;-)nedostala jsem jen jednoho, tak je mám naporcovaný a vždycky něco vytáhnu, ovšem tohle bylo to poslední, co mi zbylo a tak už zase viím, jak dlouho nebudou:-O:-(

maris:No, já pořádnýho králíka taky neměla dost dlouho, ale naštěstí mi řezník dal části králík, co mají v Albertu není králík....Ale mám i souseda, který kvalitu donese. Já sama mám spoustu receptů ke králíkům, jenže by nebyl fotky

Recept je krásný:yes::-p+3
Bibi - jak to myslíš, že jste králíka neměli několik let ? Vždyť tu máš několik receptů, že by skleroza ?;-):-D:-))

:-p:-*:-*:yes:...+1

Dobře, dnes to nebylo ve 22 ale ve 20, odpouštím ti :-D:-D:-D, vážně mňam, jen slušného králíka no :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
králík na žampionech, králík na žampionech a smetaně, králík se žapiony, recepty králík na žampionech, králík na žampionech a smetanou, kralik na žapionech, králik na paprice s žampiony, recept kralík na žampionech, omáčka z králíka se smetanou a zampiony, králík recepty na žampionech, kralik na zampionech z konzervy, králík na smetaně, králík na kapiích, kralík na žampionech na smetaně, králičí predek na smetane, recepty na králíka na žampionech, těstoviny se smetanovou omáčkou a žampiony a kapií, žampiony kysaná smetana omáčka, kralik na paprice a žampionech, recept kralik na zampúonech

Suroviny:
maso králičí, cibule, kapie, žampióny, česnek, paprika sušená sladká, sádlo, smetana 33%, mouka hladká, pepř, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu