Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,40 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší.
Krok 2: Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci.
Krok 3: Když je maso měkké, vývar procedím.
Krok 4: Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí.
Krok 5: Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky.
Krok 6: Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.
Zveřejněno 27. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Moje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 24 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 31 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 43 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší rajská polévka,
rejská polévka,
rajska polevka s vinem,
rajská polévka nejlepší,
rajská polévka,
rejská omáčka,
rajská polévka nejlepší recept,
rejská polévka recept,
raska omačka,
rejska omacka recept,
rajská po,
vložka do rajské polévky,
sváteční večeře recept,
co se dává do rajské polévky,
sváteční rajská omáčka,
svatecni polevka,
rajská polévka z rajčatového protlaku,
polévka rajská s vinem,
rajská polívka z protlaku,
vložky do rajské polévky
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
protlak rajčatový,
cibule,
zelenina kořenová,
libeček,
skořice celá,
citron,
koření hřebíček,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
víno bílé,
jíška máslová,
cukr,
nudle široké
Komentáře (13)
No to nemá chybu, vidíš a ani nevím, jestli to tu je
Nejlepší je, když se k nám na návštěvu chystaj polské rodiny a daj se do hovoru,který z jejich receptů je ten nej... to ti fakt přestane chutnat i suchej chleba
Jinak ji pošlu recept, ať si to uklohní, už velká dost