Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,85 g |
Tuky | 112,61 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 41,26 g |
Postup přípravy
Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Krok 2: Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Krok 3: Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Krok 4: Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Krok 5: Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu "strouhneme" muškátový oříšek. Krok 6: Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout.
Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící.
V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící.
Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 28. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Moje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Nejnovější recepty
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 3 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s mákem a třešňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 4 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 5 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 9 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 9 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 10 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 10 hodinami
Tématické fráze:
tyrolský knedlík,
tyrolský knedlíček,
tyrolské knedlíky se sýrem,
sýrové knedlíčky,
sýrové knedlíky,
sýrový knedlík do polévky,
tirolský knedlik,
tyrolské knedle,
tyrolský knedlík do polévky,
tirolský knedlíček,
tyrolské sýrové knedlíčky,
tyrolské speciality,
zahuštěný kuřecí vývar,
sýrový knedlík,
tyrolský štrudl,
tyrolské recepty,
sýrový knedlíky,
dlouze tažený vývar,
tažený vývar,
špenátové knedlíky
Suroviny:
houska,
vejce,
pórek,
gorgonzola,
sýr,
mléko,
máslo,
ořech muškátový,
pepř černý,
sůl,
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (15)
Ladi, tak si pochutnejte a vyblejskni nám výsledek...
vůbec neměla šajnu o tom, jak se má správný vývar dělat..ale my..my víme
golfáče..hmm, velmi interesantní
Manžel schválil, takže zítřejší oběd je jasný