Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 563 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,61 g |
| Tuky | 19,18 g |
| Vláknina | 14,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 30,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 31. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Moje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Nejnovější recepty
Rajčatové bruschetty
Přidáno před 11 hodinami
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno před 16 hodinami
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno před 18 hodinami
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno 28. 8. 2025 17:11:09
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno 28. 8. 2025 13:07:52
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka na špagety s cuketou
JanaS. před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
rybarka007 před 8 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Picik před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
hanys296 před 9 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Luciik. před 10 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Jandulice před 11 hodinami
Tvarohové lívance podle Mišky Kuličky
prichystalr před 13 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
pdufik před 13 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
m.medunova před 15 hodinami
Svíčková na smetaně
m.medunova před 15 hodinami
Tématické fráze:
pikantní lečo,
lečo apetit,
pikantní lečo recept,
pikantní domácí lečo,
lečo recept apetit,
servírovací lžíčky na dresing,
apetit leco,
recept na pikantní lečo,
lečo pikantní,
mrkni.cz/tchibo/,
luxusní lečo,
recept na lečo apetit,
pikantni zeleninove jidlo,
recept na lečo pikantní,
servírovací pánev tchibo,
pikantni zeleninove leco,
profesionalove vareni volske oko,
topinky s volským okem,
pikantni leco top recept,
pikantní na lečo
Suroviny:
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
cibule,
feferonka,
rajče cherry,
cukr krupice,
sůl,
koření pepřové,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (33)
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická
vybusna:magdalenka:Jiri V.:maris: moc děkuju.. těší mě to
díky všem
1974andrea:
nechce se mi