Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 839 kJ / 1 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,33 g |
Tuky | 88,00 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 941 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 177,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky, med,cukr, muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit.
Krok 2: Rozpustíme 120 g čokolády ve vodní lázni. Čokoládu opatrně smícháme s hmotou ze žloutků a necháme opět vychladit.
Krok 3: Smetanu vyšleháme do tuha. Do vychladlé směsi žloutků a čokolády přidáme dvě lžíce vyšlehané smetany a dobře promícháme. Poté pomalu a opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Pěnu dáme do lednice na 15-20 minut.
Krok 4: Mezitím si připravíme ozdobný okraj. Na jedné straně fóliového proužku přehneme okraj asi 1 cm.
Krok 5: Proužky položíme na stůl (pracovní plochu) těsně vedle sebe.
Krok 6: Připravíme si 4 kousky lepicí pásky. Nad párou si rozehřejeme 40 g čokolády. Necháme jí mírně vychladnout.
Krok 7: Naplníme si zdobicí sáček (stačí igelitový sáček s odstřihnutým růžkem) a dlouhými tahy sem a tam ozdobíme fólie s tím že centimetrový ohyb necháme čistý. Čokoládu necháme chvíli zavadnout a pak pomocí lepicí pásky tvarujeme formy ve tvaru slzy, centimetrový ohyb bude navrchu fólie.
Krok 8: Formy naskládáme na rovný podklad. Cukrářským sáčkem naplníme formy pěnou.
Krok 9: Dáme do lednice a necháme minimálně 6 hodin zatuhnout. Poté posypeme kakaem dáme na talíř na kterém budeme mousse podávat a teprve potom odstraníme fólii a dozdobíme.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmLX
Moje poznámka
Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmLX
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na cokoladovy mousse,
čokoládový mousse,
cokoladove mousse,
čokoládový mousse dort,
cokoladovy mousse recept,
čokoládovo pomerančový dort recept,
čoko mousse,
cokoladovy dort mousse,
čokoládový mouss,
čokoládový pomeranč,
pomeranč v čokoládě recept,
pomerančový mousse,
čokoládový dort s pomerančem,
recept na mousse italský,
mausse,
dort s pomerančovou příchutí,
pěna s pernikovou přichuti,
čokomosse,
mouss dezerty,
čokoládové mousse dort
Suroviny:
žloutek,
med,
cukr krupice,
ořech muškátový,
pomeranče,
čokoláda hořká,
smetana,
čokoláda hořká,
kakao,
jahody,
ostružiny,
pomeranče
Komentáře (24)
Ne, teď bez legrace, pěna v kombinaci s pomerančovou šťávou a odlehčeným šlehačkovo-zakysankovým krémem je úplně skvostná, přítel prohlásil, že je to jeden z nejlepších dortů, co kdy jedl
Velmi sympatické je i tepelné zpracování žloutků - všechny čokoládové pěny, na které jsem doposud narazila byly se syrovými vejci
Každopádně za nápad i recept ještě jednou autorovi vřele děkuji