Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1. fázi, a necháme projet celý program Těsto až do konce. Přidáme zbytek surovin, zapneme program Těsto, ale teď necháme jen umíchat, nenecháváme kynout.
Krok 2: Hned potom uložíme těsto v zakryté míse přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno nebo dopoledne vyndáme (už je nakynuté), rozdělíme na 6-8 bochánků, trošinku podsypáváme jen tak, aby se těsto nelepilo.
Krok 4: Každý bochánek pak rozválíme na ovál a srolujeme do rohlíku. Ten pak ještě rukou uválíme - spoje záhybů se hezky slepí a rohlík vypadá úhledněji.
Krok 5: Na plechu je necháme nakynout, pak pomašlujeme vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Troubu vyhřejeme na 200 °C, stáhneme na 180 °C a pečeme cca 20 minut.
Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zveřejněno 7. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Moje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí rohlíky z žitné mouky,
rohlíky z žitného kvásku,
recepty z žitné mouky,
domácí žitné rohlíky,
žitná mouka,
sójový rohlík,
žitná mouka chlebová recepty,
recept na rohliky,
žitná mouka recepty,
žitné pečivo recept,
recepty ze zitne mouky,
sojové rohlíky,
domaci zitny rohlik,
sojový rohlík recept,
domácí sojové rohlíky,
žitné pečivo,
rohlíčky z žitné mouky,
chlebové rohlíky,
domácí rohlíky ze žitné mouky,
domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny:
voda,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
kaše bramborová sušená,
semínka lněná,
semínka dýňová,
tuk
Komentáře (72)
Rohlíky máš opravdu výstavní
Pokud vyzkoušíš, písneš?
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?
připravené vstoupit do procesu pečení
Vracím se s raportem
ale to nepovažuji za problém