Suroviny
Porce: 2 velké porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 493 kJ / 2 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,50 g |
Tuky | 150,39 g |
Vláknina | 8,78 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.
Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.
Krok 4: Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Krok 5: Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Krok 6: Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.
Zveřejněno 17. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Moje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 35 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 41 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí platky v papináku,
hovězí maso v papiňáku,
hovězí v papiňáku,
hovězí na houbách v papiňáku,
hovězí rýfek,
ryfek,
hovězí přední plátky,
hovězí přední plátky recept,
hovězí plátky,
výborné hovězí plátky,
hovězí plátky recept,
pikantni hovezi platky,
hovezi z papinaku,
hovězí přední v papináku,
hovězí na česneku v papináku,
hovězí plátky pikant,
hovězí plátky na houbách v papináku,
hovězí plátky z mladého býka,
hovězí zadní recept v papiňáku,
hovězí plátky z předního masa
Suroviny:
maso hovězí,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
zázvor mletý,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (34)
tak po tomto komentáři mám na tohle ještě větší chuť
Naši spoluobčané nemají chybu
)
Děkuji Ti moc a pokud jsi stihla nafotit-přivítám
A všem děkuji za přízeň
Při té vzpomínce jsem se tak rozněžnila
Jen se děsím,co mi zase pře PC příjde za nechutnou SMS,jako před chvílí,kdsyž jsem na pokec poslala obrázek s přáníčkem hezkého víkendu
Ještě jednou díky-vaření není žádná věda,také jsem se kdysi bála a věřím,že spousta kuchařinek/kuchařů tady na těchto moc príma stránkách najde to své