Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 445 kJ / 1 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,25 g |
| Tuky | 96,84 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 604 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 47,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 minut. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 minut povaříme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. K masu přilijeme deci vína, citronovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka.
Krok 3: Během dušení dolijeme víno, zbytek z lahve podáváme k obědu. Když máme maso měkké, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme (necháme zredukovat do hustší konzistence). Podáváme s těstovinami nebo špeclemi. Dozdobíme bylinkami.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QDP
Moje poznámka
Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QDP
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 57 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovezi ragu na zampionech,
hovězí ragů,
hovězí na bílém víně,
hovězí ragů na houbách,
hovězí ragů se zeleninou,
hovězí maso na bílém víně,
recepty s bílým vínem,
hovězí maso s bílým vínem,
hovězí na houbách s vínem,
ragu se zampiony,
houbové ragú na víně,
hovězí na žampionech a bílém víně,
hovězí ragú s houbami,
recepty hovězí maso s bilym vinem,
hovězí ragu s testovinami,
ragú na bílém víně,
hovězí ragů na hruškách,
houbove ragu ze zampionu,
houbové ragú s bílým vínem,
hovězí loupana plec se zeleninovym ragu
Suroviny:
žampióny,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
smetana,
kližka hovězí,
mouka hladká,
cibule,
olej,
víno bílé,
šťáva citronová,
bylinky
Komentáře (35)
ty jedna dysajnéérko
holky a pane, moc děkuju
zizala: já hovězí taky moc nevařím, ne teda, že bych ho neměla ráda
děkuji, že mě bereš na milost
Že by tě Pajajka zasadila do Brna, místo do Valmezu
a děkuji i Iness