Slepice z plzeňské krčmy
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s příjemně nasládlou švestkovou omáčkou, která voní po divokém koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,35 g | 
| Tuky | 129,85 g | 
| Vláknina | 3,90 g | 
| Cholesterol | 105 mg | 
| Sodík | 2,41 g | 
| Sůl | 6,00 g | 
| Sacharidy | 16,82 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V  tlakovém hrnci s vodou vaříme slepici na mírném ohni do poloměkka, necelou hodinu. Vývar uchováme.
	Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky.  Sušené švestky nasekáme. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.
	Krok 3: Slepici vyjmeme a přidáme slaninu. Opečeme, přihodíme švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.
	Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme do měkka, zhruba 1 hodinu. Dle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.
	Krok 5: Asi 15 minut před koncem pečení odkryjeme, přidáme nakrájené jablko a dopečeme kůrčičku.
	Krok 6: Podáváme s bramborovými šiškami a se zelím.
Zveřejněno 21. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Moje poznámka
					
				
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty co ze slepice, 
						
						
							recepty ze slepice, 
						
						
							slepice recept, 
						
						
							slepice recepty, 
						
						
							bazanti slepice recept, 
						
						
							recepty na slepici, 
						
						
							recepty na jídla ze slepice, 
						
						
							bažantí slepice, 
						
						
							co uvařit ze slepice, 
						
						
							recept na slepici, 
						
						
							plzeňská bašta recept, 
						
						
							recept slepice, 
						
						
							bažantí slepice recepty, 
						
						
							jidlo ze slepice, 
						
						
							jídla ze slepice, 
						
						
							jak zabít slepici, 
						
						
							úprava slepice, 
						
						
							recepty slepice, 
						
						
							recept na bažantí slepici, 
						
						
							slepice v červeném oleji recept
						
					
						Suroviny:
						
							slepice, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							švestky sušené, 
						
						
							slanina, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							vývar drůbeží, 
						
						
							jablko, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (40)
Super
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče