Kuřecí "segedín" z papiňáku
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa. Za pomocí tlakového hrnce bude hotový za pouhou půlhodinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,53 g |
Tuky | 124,78 g |
Vláknina | 32,47 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 90,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.
Krok 3: V papiňáku na rozpáleném oleji smažíme cibuli 2 minuty. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout.
Krok 4: Zasypeme kmínem, paprikou a minutu restujeme. Přidáme zelí, víno, podlijeme 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.
Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Moje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
segedín z papińáku,
segedínský guláš v papiňáku,
segedin z kuřeciho masa,
segedín z kuřecího,
segedín v tlakáči,
jak dochutit segedin,
segetin v papinaku,
segedin z kurete,
kuřecí segedýn,
segedin s klobásou,
kuřecí segedínský guláš,
segedínský guláš z papiňáku,
segedin s kureciho masa,
jak ochutit segedín,
čím dochutit segedín,
segedin kureci maso,
segedyn v papinaku,
kuřecí segenín,
segedin,
segenín v papináku
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
zelí kysané,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
olej,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.
krásné obrázky
Bibinko v poslední době je u nás bůček i plecko hodně nehezké